Hozzávalók: 30 dkg apró bulgur (durumbúza), 3 dl forró víz, 1 fej vörös- vagy lilahagyma (20 dkg), 3 paradicsom (80 dkg), 3 paprika (10 dkg), petrezselyemzöld (5 dkg), 6 ek olívaolaj, 1 tk pirospaprika, só, 1 citrom leve
A bulgurt egy nagy tálba tesszük, majd a forró vizet kanalanként hozzáadjuk és jól belekeverjük. Letakarva 15 percig állni hagyjuk.
A hagymát felaprítjuk és a már puha bulgurhoz adjuk, jól elkeverjük. Ezután a paradicsomot, paprikát és petrezselyemzöldet is felaprítjuk és a salátához adjuk. 1 tk pirospaprikával valamint sóval ízesítjük, majd leöntjük az olívaolajjal és egy citrom kicsavart levével.
Kicsit hagyjuk összeérni és máris kezdödhet a grillezés! 😉 Persze tetszés szerint más zöldségeket is apríthatunk bele. Nagyon kiadós és tápanyagokban gazdag saláta.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: